HTML

masszázs-sarok

Itt megtalálhattok minden érdekességet, különlegességet és persze alapvető dolgokat is amik a masszázs világával kapcsolatosak. Videók, képek, cikkek várják hogy benézz!

Friss topikok

Linkblog

Aromaterápiás Masszázs - Az Illóolajok és Használatuk

2010.10.28. 10:06 masszazsmóni

Az illatok jótékony hatása köztudott, ezért is olyan népszerű manapság az aromaterápia. Az illóolajak széles skálájával kerülhetünk szembe ha valamilyen oknál fogva vásárolni szeretnénk. Minden illatnak más-más hatása van az idegrendszerre igazából ezért jó ha masszázsnál a lazító, nyugtató érintéseket fokozzuk ilyen illatokkal is.

Nyugtató: levendula, narancs, mandrin

Izomlazító:Eukalpitusz, rozmaring, levendula

Feszültségcsökkentő: geránium, levendula,majoranna

Egy-egy illatot használhatunk egyedül de akár egy másikkal keverve is. Fontos azonban az illóolaj bárminemű használatánál, hogy mindig elkeverjük valamilyen bázisanyagban. Például ha környezetünk illatosítására illóolajmécsest használunk általában vízbe csepegtetünk és azt párologtatjuk el. Nagyon sok szép illóolaj mécsest találhatunk a különböző boltokban. Ezek amellett, hogy lakásunk díszévé válhatnak jó illatot és olajtól függően különböző jótékony hatásokat válthatnak ki. Ahogy az olajmécses esetében  a masszázs során is szükségünk van valamire amiben feloldjuk az illatanyagot. Ez lehet testápoló, krém vagy bármilyen bázisolaj (mandulaolaj, olivaolaj, napraforgóolaj). Fontos, hogy rendesen keveredjenek össze az anyagok úgyhogy alaposan rázzuk össze őket ha magunk végzünk masszázst! Otthoni masszázs esetén természetesen mi választjuk ki az illatot, de ha masszőrhöz megyünk oda is elvihetjuk kedvenc illóolajunkat! Nem fogja visszautasítani a használatát! Szóval bátran válogassunk és használjuk az illóolajokat!

Szólj hozzá!

Címkék: masszázs aromaterápia illóolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://masszazssarok.blog.hu/api/trackback/id/tr542396875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása