HTML

masszázs-sarok

Itt megtalálhattok minden érdekességet, különlegességet és persze alapvető dolgokat is amik a masszázs világával kapcsolatosak. Videók, képek, cikkek várják hogy benézz!

Friss topikok

Linkblog

Miért Fontos az Alvás?

2010.10.20. 15:54 masszazsmóni

Az alvás sokkal fontosabb része életünknek mint azt először gondolnánk. Az  ide-oda futkosás és a teendők elintézésére néha kevésnek bizonyul a nap és ilyenkor bizony előfordul, hogy lecsippentünk az alvásra szánt időből. "Még fennt maradok befejezem ezt a dolgomat!" vagy "Tudom, hogy későn feküdtem le, de muszáj felkelnem korábban, mert el kell intéznem valamit!" Ezeket a mondatokat nem jókedvünkből mondjuk ki, hanem mert tényleg muszáj megcsinálnunk ezt vagy azt. Azonban kicsit jobban oda kellene figyelni pihenésünk rendszerességére, ha nem akarunk egy idő után úgy kinézni, mint egy zombi.

Az alvás energiát ad, frissíti a szellemet és a testet is. Ha jól alszunk másnap frissebben ébredünk, ha pedig rosszul vagy szinte egyáltalán nem aludtunk valószínűleg egész nap fáradtak és szétszórtak leszünk. Az is előfordulhat, hogy elfelejtünk dolgokat, ugyanis az alvás által frissül memóriánk is. Amikor elalszunk mondhatjuk, hogy szervezetünk feltölti a nap folyamán lemerült elemeket. Alvó állapotban oxigénfogyasztásunk és anyagcserénk erősödik vérkeringésünk fokozódik, létfontosságú szerveink megpihennek. Mint ahogyan otthon hallottam, "eltesszük magunkat holnapra".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

A szervezetünk és a szellemünk mellett a szépségre is jó hatással van az alvás. Az felfokozott anyagcsere a bőr megújulását is segíti. Megfelelő mennyiségű pihenés mellett arcbőrünk is kisimult és szép lesz.

Mindig szánj tehát elég időt az alvásra! Nagyon fontos, hogy kényelmes legyen a fekhelyed! Szűntesd meg a zavaró tényezőket és ha lehet eressz friss levegőt a szobába!

Szép álmokat!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masszazssarok.blog.hu/api/trackback/id/tr962365822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása